Κατηγορίες
Ειδήσεις-Νέα Κείμενα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΧΑΡΗ ΡΙΤΣΙΟ

arnites_stratefsis
Tο κράτος και κάθε κράτος έχει μεγάλη ανάγκη για να προστατέψει την εξουσιαστική του οντότητα, για παραμένει αλώβητο με τα εθνικά ιδεώδη του, την δημιουργία στρατού και την ύπαρξη αστυνομίας. Αυτό αναδεικνύει ουσιαστικά το φασιστικό του προσωπείο σε κάθε έκφανσή του. Οι αιτιολογίες των άυλων ιδεωδών περί πατρίδας, συνόρων και φυσικά εχθρικών λαών μόνο μέσα απο το θέατρο του παραλόγου μιας θητείας επιβαλλομένης για τους πολίτες του ευσταθεί, για τα μολυβένια στρατιωτάκια που θα τηρήσουν το “χρέος” για την μαμά πατρίδα.

Το κράτος με την δημιουργία στρατού επιφυλάσσει για τους πολίτες του και όσο διαρκεί η θητεία παντελή έλλειψη κάθε είδους δικαιωμάτων, αφού είναι απλά κρέας για τα κανόνια τους. Μόνο οι πειθήνιοι δούλοι ειναι χρειαζούμενοι. Το προσωπικό που υπηρετεί, απο την άλλη μεριά θα τηρήσει με κριτήρια εξουσιασμού την ουσιά της ύπαρξης του σε καθημερινή βάση, και με ιδιαίτερη προσύλωση στον φασισμό. Εδώ δεν χωρά καμιά έννοια δημοκρατίας και δικαιωμάτων.

Στα πλαίσια αυτά ο στρατός και ο στρατιωτικός δικαστικός μηχανισμός εντείνουν την οικονομική και δικαστική καταστολή ενάντια στους ολικούς αρνητές στράτευσης, με έκδοση ενταλμάτων σύλληψης με την αυτόφωρη διαδικασία, με την επιβολή οικονομικών προστίμου ύψους 6000,00, με απαγόρευση εξόδου από την χώρα και με επανειλημμένες ενοχλήσεις σε σπίτια.

Το στρατοδικείο του ολικού αρνητή στράτευσης Χάρη Ρίτσιου στις 25 Ιουνίου 2014, είναι απέναντι στη στρατιωτική καταστολή που επιφυλάσσει στους αρνητές στράτευσης το κράτος. Είναι η πραγματικότητα της καταστολής των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Η δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΔΙΑΔΡΟΜΗ” – φύλλο Ιούνη 2004.
Πηγή αναδημοσίευσης
https://athens.indymedia.org/post/233704/

Εκδήλωση συζήτηση και μπάρ οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα.
Πέμπτη 19/6  21:00  Κατάληψη Ματσάγγου-Βόλος

Συσπείρωση Αναρχικών Βόλου

Μία απάντηση στο “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΧΑΡΗ ΡΙΤΣΙΟ”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.